Atelierul sufletelor frânte

Pe vârfuri, printre viețile noastre.

Cei care mă citiți de ceva timp ştiți deja că nu mi-a fost deloc uşor la început să îmi înşir gândurile, chiar și virtual. Încă mă tratez.

De aceea am să vă povestesc acum aventura mea în lumea oamenilor singuri. De unde? Să nu râdeți, de pe o platformă de dating. Daaa, după o poveste cu o bună prietenă, acum 2 săptămâni, mi-am făcut şi eu cont pe o minunată aplicație. Pentru o săptămână. Atât am putut.

Din unghiul meu, lucrurile acolo s-au văzut cam aşa:

Impostorii în căutarea unei aventuri – nu spun că sunt căsătoriți, se ascund în spatele unor poze de pe net sau peisaje, o sumă de citate fără sens, clişee la ofertă. A, şi nelipsitele meme-uri.

Cinstiții căsătoriți: ei nu par să se încurce în prea multe cuvinte. Vor ceva, altceva, nici ei nu par să ştie mai exact ce, dar sunt fair. Tot peisaje sau meme-uri de pe net. Swipe left.

Sufletele frânte confuze: în căutarea iubirilor pierdute. Nu spun ce vor pentru că, probabil, nici ei nu ştiu. Nu-s vindecați, dar simulează tratamentul. Poze reale, din vremea când erau fericiți. Uneori am văzut adăugate citate criptice.

Bărbații hotărâți: în căutarea femeii „de casă” sau care spun un NU răspicat „mămicilor”. Adică, dacă mă înțelegeți, „mămici” că poate le trece mai uşor indignarea. Poze în costume, la birou, oameni serioşi. Am observat destul de des menționate şi dimensiunile. Lor.

Gigolo: destul de expliciți în mesaj – oferă plăceri nemaivăzute, nemaiîntâlnite. Caută orice. Poze lascive, bănuiesc, reale, selfiuri în oglinda de la baie, în lift. Din ce am observat, sunt şi aici trecute dimensiunile. Lor.

Bărbații de casă: mesaje simple,  muncitoreşti, mobilizatoare: să construim, să mergem înainte, să ne punem pe treabă. Poze reale la întinsul rufelor, la muncă în general.

Sufletele frânte magic-touch: cei care au acceptat pierderea şi au decis să meargă mai departe. Caută din nou iubirea. Mesaje scurte şi cu aparența sincerității. Poze reale, neutre, neprelucrate.

Pe scurt: o sumă de tristeți adunate (me included) pe o platformă virtuală, în care eşti invitat să glisezi stânga-dreapta printre viețile oamenilor, printre visuri, speranțe şi iluzii.

Mda, cam aşa din papucii mei după această scurtă incursiune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s