Conjurația Şerpilor

Încolăciți în jurul intereselor lor. Susurând minciuni în capetele credule. Gata să se atace reciproc. Gata să atace tot ce le amenință prada.

 

Nici măcar nu se mai obosesc să mascheze disperarea. Totul e pe față. BittBan înjură tot ce nu e pesedist, dar el e apolitic. Prestează pe bani orice. În sectorul şcolilor şi blocurilor care ard, el ridică osanale primarului. Nu fiți surprinşi! Eram studentã când ținea concerte electorale pedesereului. E acelaşi mediocru lăutar. Cântă ce trebuie pentru suma potrivită.
De ce şerpi? Pentru că au ajuns în etapa în care sugrumă orice instituție funcțională a statului. Vor să neutralizeze pe oricine le este potrivnic. Cobrele nu se sfiesc, însă, să atace şi să fagociteze alte cobre.
Țara îmi pare controlată de un cuib imens de şerpi.
Referendum. O întâlnire între evul mediu şi educația evoluată. O nonproblemă pentru orice om cu minimă decență. Bani cu care s-ar putea construi 3 spitale cu dotările secolului în care trăim. Bani cu care ar putea fi renovate sute de şcoli. Bani cu care s-ar putea rezolva probleme reale ale societății. Cât cinism să ai pentru a te juca cu drepturi ale omului, cântând partitura propagandistică a victimizării, fără să te intereseze de dramele femeilor (adevăratele) victime ale violenței domestice, de copiii care cresc în astfel de „familii tradiționale”.
De ce toată această sinistră mascaradă? Perdea de fum pentru problemele lui daddy, pentru dramele oamenilor care îşi văd porcii bolnavi şi apoi sacrificați.
10 august încă nu e elucidat. Pare că nimeni nu e vinovat, secretara era prin zonă, dar nu ştie nimic, daddy vede lovituri de stat date clădirilor goale, propaganda ne vede ba drogați, ba plătiți, ba ambele.
Pe listele Fără penali, primarii, aceşti satrapi locali, mici şerpişori utili, cheamă oamenii pentru a-i intimida.
Dar ştiți ce e mai trist? Faptul că noi ieşim de un an jumătate în stradă pentru a clama independența justiției şi, pusă în fața atâtor evidențe, anchete jurnalistice, mărturii cutremurătoare, ea doarme. Justiția noastră e pe loc repaus acum când fărădelegile se plimbă nestingherite pe la televizoare, amenință, şuieră şi atacă în apărarea prăzii.
Poate avem norocul ca şerpii mari să se devoreze între ei.

Poate avem totuşi un dram de noroc. Sau de încă un pic de putere şi voință să nu renunțăm la speranță.

 

 

Sursa foto:  http://extraordinarygravity.blogspot.com/2013/01/anaconda-snake-high-resolution-best.html?m=0

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s