Caracatița

Corupția mică. Mafiile locale. Corupția mare. Tentaculele nevăzute. Omerta.

 

Am fost în Vamă. Am văzut/recunoscut foarte mulți oameni care au fost prezenți la proteste. Mă întreb câți dintre ei știu că, în cel puțin 3 locuri din Vamă, bagă bani direct sau indirect în buzunarul unui pesedist. Restaurantul care rămâne deschis peste iarnă, are în fața sa un crater și o stradă pe care primarul pesedist nu are nicio preocupare s-o asfalteze. Asfaltul se termină fix în fața restaurantului despre care am înțeles că ar fi al său, prin interpuși, bineînțeles. Deci, oameni buni, mergem la proteste împotriva orcilor și le băgăm banii noștri de bună voie în buzunar? Nici 2 Mai-ul nu este mai prejos. În concluzie, trebuie să ne informăm un pic al cui e localul în care ne așezăm. Și eu am aflat cu totul întâmplător că îmi luam micul dejun pe terasa unui pesedist care nu a făcut decât să încurajeze mafia locală. De ce? Pentru că, probabil, este parte din ea.

 

Oriunde, aproape în toate micile sate/comune din țară există mafia din jurul primarului, grupuri de interese, votanți cumpărați la găleată.

Cum scăpăm din mizeria asta?

Alegeri anticipate. Mers la vot. Ne înscriem, masiv, ca observatori. Peste tot.

Apoi, eu i-aș da, treptat, afară pe toți. În etape.

Aș cere sprijin internațional, al UE, pentru specialiști care să poată evalua, independent, competențele, pentru proceduri de evaluare, pentru fonduri de implementare a profesionalizării pe orice poziție din administrația publică. Tăiate toate pensiile speciale. Ce înseamnă pensii speciale?! Câți angajați din mediul privat lucrează pentru a fi plătită o astfel de pensie? Eu cred că nu trebuie să mai existe un asemenea concept în sau pe lângă vreo lege a pensiilor.

Da, știu, este destul de radical ceea ce spun, dar vedeți o altă soluție în afara resetării totale? Unde apeși sare puroiul. Fie că vorbim de poliție, de justiție, de jandarmerie, de educație sau de sănătate. Nu este vreun domeniu neatins de flagelul mafiei și, implicit, al corupției. Orice rămășiță a actualului sistem nu va face decât să perpetueze practicile.

Știu că mulți spun că președintele nu poate face prea multe. Ok, de acord. DAR EL NU FACE NIMIC! Așteaptă până este prea târziu, veșnic defazat. A privit cu atenție și îngrijorare cum i-au fost amputate prerogativele fără să miște un deget. Atenție! Nu este vorba de persoana lui, ci de funcția cu cea mai mare reprezentativitate din stat. Și tu stai? Ok, a stat. Până acum. Dar trezește-te, frate, odată! Nu mă interesează scopul tău să obții al doilea mandat. Mă interesează să te văd că te interesează soarta acestei țări. Mă interesează să te văd că folosești toate instrumentele politice și constituționale pentru a scăpa țara din ghearele acestei nenorocite caracatițe. Noi cerem alegeri anticipate în stradă, suntem gazați, bătuți, hăituiți, iar tu te duci în concediu? EȘTI PREȘEDINTELE ACESTEI ȚĂRI, for God sake! Nu nea caisă de la sculărie. Deși, poate, și nea caisă ar amâna concediul dacă are ceva mai important de făcut.

 

Negul guvernării actuale începe dansul și cu Procurorul General. Face exact ceea ce a făcut și cu șefa DNA. Și Președintele a executat mizeria. Acum ce face? Se bazează pe noi? Pe noi, cei gazați? Se bazează pe noi să facem ce? Ieșim în stradă de un și jumătate și nu i-a păsat. Nici lui. Nici orcilor.

Nu mai trăim într-o țară normală. România se află sub asediul penalilor care sunt în stare de orice. ORICE! Inclusiv să comită crime, să însceneze atentate, să ne amenințe cu mitralierea. Despre ce vorbim?!

Domnul nostru Președinte nu a văzut în evenimentele din 10 august niciun atentat la siguranța națională? Nu putea face o plângere penală pe numele incompetentei care conduce guvernul (avea articolul din Constituție și din Codul penal) pentru ca mai apoi s-o demită? Și apoi să forțeze alegerile anticipate? NU PUTEA? NU POATE? De ce, dacă sunt atât de siguri pe ei, pesediștii și aldeiștii+ udemeriștii, nu și-ar dori reconfirmarea puterii pe care o au? De ce nu? Poate pentru că, în curând, nu prea mai sunt bani de pensii și de salarii?

Știu că mă adresez unui alt cap de lut, nu-mi fac iluzii.

Suntem, o spun a mia oară, singura noastră speranță!

Suntem pe marginea prăpastiei, orcile nu se lasă până nu stăpânesc tot. Suntem noi sau ei. Și prin ei mă refer și la cei care îi susțin, care pentru o sinecură, un bănuț, o căsuță, o rudă aranjată, girează acest regim politic. Toți vor trebui zburați de prin toate ungherele administrațiilor și angajați doar dacă au expertiză pe domeniu.

Și, oameni buni, trebuie făcut un recensământ al proprietăților și bunurilor deținute de toți cei care au avut funcții publice, plătite de la stat, până la rudele de grad 3-4 și justificat fiecare leuț. Confiscat tot ce nu poate fi justificat din veniturile înscrise oficial.

Oare este vreun partid politic nou suficient de curajos încât să vină cu astfel de soluții?

Până atunci, domnul Iohanneeees, ne trezim și noi ODATĂ?! Azi?!

 

 

Sursa foto: liberdadebr.wordpress.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s