Ne aflăm în plină Dictatură

De ce mai sunt în libertate animalele care au nenorocit oameni nevinovați vineri?

De ce mai sunt în libertate animalele care i-au coordonat?

Cu ce se ocupă Președintele acestei țări în timp ce oamenii sunt brutalizați în mijlocul Capitalei?

 

Am lăsat să treacă două zile ca să-mi pot aduna gândurile după șocul de vineri. Am citit mărturii, am privit filmulețe și am rememorat ceea ce am trăit.

Un lucru mi-e clar: TREBUIE SĂ LUPTĂM PENTRU LIBERTATEA NOASTRĂ! În stradă, pașnic și hotărât.

Și încă ceva: va trebuie reformat întreg aparatul funcționăresc de stat: jandarmerie, poliție, sănătate, învățământ, justiție- TOT.

Le iau pe rând:

– Jandarmeria este o instituție aflată, strict, în slujba unui partid politic. Plătită de noi toți pentru a apăra puterea. Plătită de noi toți pentru a ne gaza, din banii noștri (https://www.riseproject.ro/munitia-din-piata/) . Plătită de noi toți pentru a teroriza oameni pașnici pe străduțe lăturalnice, pentru a pune tunurile de apă pe noi, pentru a arunca cu petarde în noi. Au devenit o rușine națională! Și toți cei vinovați, fiecare dintre ei trebuie să fie judecat și aruncat în pușcărie pentru mulți ani. De ce? Pentru ca niciodată vreunul dintre ei să mai facă asemenea atrocități. Cine sunt aceste animale în uniforme și cum au ajuns acolo? Cum e posibil să nu fie niciunul dintre ei deja arestat preventiv? Au atacat nejustificat oameni neînarmați, pașnici. Nu sunt un pericol public acești indivizi? DE CE MAI SUNT ÎN LIBERTATE?

– Poliția a fost subiect de bancuri, s-a dovedit a fi o altă instituție în slujba unei secretare sau coafeze, nu mi-e foarte clar. Eu i-aș da afară pe toți și un grup de profesioniști, cu expertiză psihiatrică și tehnică, să angajeze personal pe bază de concurs. În toată țara. Numai așa putem curăța toată mizeria. Altfel, ei vor alerga după numere de înmatriculare care îl deranjează pe daddy.

-Sănătatea: doi oameni fac greva foamei în fața Spitalului Universitar de aproape o săptămân pentru a semnala lipsurile și neregulile majore din spital (http://www.mediafax.ro/social/criza-la-spitalul-universitar-doi-asistenti-au-intrat-in-greva-foamei-directorul-financiar-si-a-dat-demisia-17394177 ). Breaking News: majoritatea spitalelor sunt o cangrenă generalizată. Ce se mai poate face? Dați toți afară, treptat, din fiecare spital și, imediat, făcute concursuri de competențe, de management și de gestionare a patologiei. Știu, ar fi avarie o vreme. Dar altfel nu cred că putem vindeca un sistem aflat în moarte clinică.

-Învățamântul: subiect la fel de amplu. Nu-l voi dezvolta acum. L-am tratat în nenumărate articole până acum.

-Justiția: o doamnă judecător din Cluj se antepronunță pe marginea protestelor de vineri. Mă întreb: unde e imparțialitatea acestei individe? (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/judecatoare-de-la-cluj-sustin-tot-ce-a-facut-aseara-jandarmeria-979279). Cum mai putem avea încredere că justiția îi va identifica, judeca în spiritul legii și îi va pedepsi pe cei care au ordonat, coordonat și executat nenorocirile de pe 10 august? Știu, va spune că are dreptul la opinie, că îi e garantată prin Constituție. Același drept îl am și eu. După părerea mea, această individă ar trebui să zboare din sistem. Și oricare alt magistrat care este corupt sau care are simpatii politice. Orice dovadă de implicare politică ar trebui să îi facă incompatibili cu funcția de magistrat. Doamna respectivă ignoră, cu bună știință, toate dovezile, copleșitoare, ale abuzurilor și atrocităților comise de jandarmerie împotriva copiilor, femeilor, oamenilor nevinovați. Ea dă sentința direct. Fără nicio reținere, cu tupeu maxim. În ce țară trăim? Cine ne face dreptate?

 

Oameni dragi, până acum ieșeam în stradă pentru idealuri, pentru concepte abstracte (pentru mulți oameni simpli). De vineri, 10 august, ieșim pentru LIBERTATE!

Trăim într-o dictatură. Ne-a fost clar tuturor care eram în stradă vineri noapte. Ne uitam unii la alții șocați, hăituiți de niște animale, și ne spuneam atât: frate, asta e dictatură!

Știu că e greu să venim în fiecare zi în Piață, știu că suntem obosiți, dar nu știu dacă mai avem vreo altă opțiune. Președintele este inexistent. Nu face nimic. Sper să aibă totuși bunul-simț și să nu mai candideze pentru al doilea mandat. Să își vadă de concedii și de ce mai vrea doamna Carmen. Să nu ne mai amăgească în impresia că chiar avem un Președinte. Susținătorilor lui le spun atât: l-am votat, am crezut în el și nu a făcut nimic. Dacă îmi spuneți că poporul a ales pesedeul la alegeri, să nu uităm că el se plimba cu un bușoi prin capitală, apoi cu marian munteanu și apoi nicinumaiștiu cu cine. Nu a contribuit din plin la alegerea pesedeului? Nu a avut nicio problemă să promulge legea cu alegerile într-un singur tur la locale. Sperând că dă în cap USB-ului, ulterior devenit USR. E atașat de penele. Să fie în continuare și să ne lase în pace. Oamenii erau bătuți pe străzi, alergați cu tunurile de apă și gazați, iar el nu iese în secunda doi la pupitru să vorbească populației? Să convoace CSAT? Nu face nimic din toate astea. Pentru ce îl plătim? Pentru ce l-am votat? Să se plimbe cu madam? Nu, mersi.

 

Legat de agresarea celor doi jandarmi sau câți au fost, mă întreb dacă după ce au înaintat prin mulțime golind butelii întregi de lacrimogene în copii, COPII!, femei, oameni pașnici, oricare dintre noi cum i-am fi primit? Cu flori? Dacă ai fi văzut cum îți gazează copilul, te-ai fi dus la ei să îi îmbrățisezi?

Am încercat să discut cu unii așa-ziși oameni din spatele acelor țestoase: nu am citit în ochii lor decât ură și dispreț. Noi îi plătim pe acești oameni și ei ne persiflau. Despre asta vorbim!

Pesedeii se bucură că așa stau lucrurile, le-a plăcut violența, mai vor. Dar dacă lucrurile ar fi stat fix invers, și era alt partid la putere și ei primeau acest tratament din partea jandarmeriei, la fel de satisfăcuți ar fi fost? Sau ar fi urlat pe la toate canalele de propagandă că e abuuuuuz, că vaaaaai…

Urâte vremuri trăim, mă simt profund întristată și confuză. Știu doar că tot ceea ce mai avem de făcut este să fim cât mai mulți în stradă. Și să nu cedăm. Zi de zi. Pentru Libertate!

E simplu: dacă ei nu pleacă, va trebui să plecăm noi! Ei ne-au demonstrat că sunt în stare de orice. Inclusiv să ne gazeze cu nu se știe exact ce substanțe…

 

1 comentariu

  1. Ei nu o sa plece niciodată. Cei care o sa vina vor juca la rândul lor cum li se cântă. Iar de cântat cântă cei care stiu cum cântă fiecare dintre noi!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s