Stăm, protestăm pe Facebook sau suntem Uniți?

Sunt obosită, sunt frustrată și revoltată de tupeul cu care acești dinozauri fac praf orice urmă de siguranță publică. Orice ca să își securizeze furturile. Orice ca legea să nu-i atingă.

Știu că toți suntem obosiți. De tot felul de alte lucruri + aceste mizerii politice.

Știu că nu există, în acest moment, niciun om politic sau de orice alt fel care să ne facă să ieșim în papuci din casă și să ne facem auzită revolta. Nu e. Președintele e reactiv, opoziția luptă dotată cu pistoale cu apă încercând să oprească tancuri cu orci. Cam așa aș putea rezuma impresiile mele legate de zilele acestea.

Ce facem în aceste condiții?

O paranteză: nu mai tolerez trolli, personaje care vin cu mesaje capslocate sau manipulații propagandei TV. Block- fără avertisment sau negocieri. Între hoție și cinste nu există nuanțe, “adevărul de la mijloc”. Între adevăr și minciună diferența o face informarea. Informații se regăsesc la câteva click-uri distanță, nu există scuze pentru “nu am știut”. Am închis paranteza.

 

Ce facem? Oameni buni, ne unim. Dacă vrem să stârpim odată pentru totdeauna mizeria asta, ne unim toți cei care avem acest scop. Dacă vrem să mai putem trăi în siguranță în această țară, nu mai avem altă opțiune.

Când? Acum. Nu peste o lună, nu peste două. Dacă ieșim din case sute de mii de oameni, acești indivizi sunt pa. Dar trebuie să ieșim. Toți. Deodată.

Credeți că e prea greu să renunțăm toți, deodată, la terasă, mall sau orice altceva, și să fim unde TREBUIE să fim pentru a ne apăra viitorul? Dacă aveți dileme, gândiți-vă că străbunii noștri au luptat pe front, războaie grele. Au îndurat foamete, boli, au murit sau au supraviețuit cu suflete, pentru totdeauna, amputate. Încercați să vă imaginați acest sacrificiu pe care ei au trebuit să îl facă pentru această țară. Cum sună, așadar, să îți fie lene să te miști din mall sau câteva sute de metri de la terase până în Piață pentru o cauză atât de înfiorător de importantă?!

 

Nu cred că suntem un popor de proști, de leneși sau de profitori. Sunt oameni manipulați cu câțiva lei, cu propagandă continuă sau cu șantaj. Informați-i, nu îi ocoliți. Chiar dacă vă loviți de reticența absolută, povestiți-le impactul acestor legi penale votate la foc continuu de orci asupra lor. Nu e timp și nu e momentul să ne certăm cu nimeni. Vor fi oameni care vor înțelege, alții care nu. Asta este.

Nu cred că putem compara zilele acestea cu cele din ‘89. Informația acum este liberă, numai dacă nu vrem nu o aflăm.

 

Ce facem? Mai stăm? Ne mai lamentăm? Ne mai facem că nu vedem?

Solidaritatea va fi cea care ne va scoate la lumină! Nu un om, nu câțiva oameni. Toți cei care ne dorim ca dreptatea să triumfe, ca furtul să fie pedepsit. Toți cei care ne dorim o altă clasă politică. Toți cei care ne dorim spitale civilizate și o educație modernă. TOȚI!

Dacă e mai frumos la terase, atunci să știți că ați fost părtași la capturarea statului de către o gașcă de hoți. Pasivitatea este complicitate morală.

Deci, ce facem?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s