Protestatul… de pe terasă sau din mall

Picătura. Votarea. Protestul. Implicarea în viețile noastre.

 

Drag cititor, Drag prieten,

 

Ne aflăm, cu toții, la o răscruce de timpuri. Dacă citești acest articol pe o terasă din Centrul Vechi, te rog, citește știrile ultimelor zile și, după ce termini cafeaua, poate treci pe la Parcul Izvor. Sau prin Piața Victoriei. Contează.

Știu, la ultimele alegeri, mulți dintre cunoscuții noștri aveau altceva de făcut: o plimbare prin mall, o călătorie , o nuîmipasă, o toțisuntoapășiunpământ.

Azi, nu ne mai permitem să nu ne mai pese. Avem acces la informații din multe surse, site-uri de știri. Nicio bere, niciun meci, nicio cumpărătură de neamânat nu pot fi mai importante decât viitorul nostru și al copiilor noștri.

Nu, acum justiția nu mai e un moft elitist, neinteresant. Acum, justiția a devenit o problemă care ne privește pe toți. Este despre siguranța fiecăruia dintre noi.

Da, știu, putem pleca din țară. Știm și că nu suntem așteptați niciunde de câini cu covrigi în coadă.

Cât încă mai avem o țară a noastră, nu merită să ne rupem din programul de terasă sau de mall și să ne spunem opinia public?

Nu merită, oare, să ne luptăm pentru dreptul nostru de a trăi, decent și ÎN SIGURANȚĂ, în țara noastră? Dacă, în plus, avem și copii, nu e, oare, acel moment în care nu mai putem amâna implicarea?

Vi se pare normal ca NOI să fim cei care plecăm din țară pentru ca o gașcă aflată la putere să își salveze șeful de închisoare, iar, pentru a a face asta, această gaşcă a recurs la măcelărirea Codului Penal astfel încât să ne fie pusă în pericol siguranța noastră și a copiilor noștri?

Vi se pare mai comod să nu ne pese? Dar dacă, Doamne ferește, copilul vă este agresat de un nenorocit, surprinsă toată povestea pe camerele de supraveghere, și, apoi, aflați că, datorită acestui minunat Cod de Procedură Penală, aceste probe nu mai pot fi folosite în investigație și că, dacă nenorocitul nu este prins într-un an, dosarul se clasează? Cum vi se mai pare acum?

 

Chiar acum, vis-a-vis de Casa Poporului, sunt oameni care luptă pentru ca această țară să nu incapă, cu totul, pe mâna infractorilor.

Picătura care face ca paharul să dea pe dinafară a tot crescut. Tot crește. Ea crește. Paharul a dat pe-afară!

Tu ce faci?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s