La o cafea cu Flori de colț

Oameni cu povești. Oameni cu vieți cinstite. Oameni cu puterea de a lupta cu Caracatițe. Oameni dintre noi. Oameni obișnuiți cu conștiința lor.

 

Deși, zilnic, bombardați cu inepții, incompetență, tupeu, hoție și impostură, există Oameni printre noi, dintre noi, poate chiar noi, care modelează destine, care își dedică energia pentru a schimba mentalități, pentru a construi, pentru a vindeca răni sau care luptă cu încremenirea, cu “lasă că merge și așa.”

Eu consider că nu mai merită să dezbat, nici măcar mental, mizeria politrucilor zilelor noastre. Cred că am ajuns în punctul în care orice opinie aș emite ar fi redundantă. Să tot mestec mental decăderea mă trimite într-o stare de anxietate, iar de aici până la atacuri de panică nu e decât un foarte mic pas. De aceea, îmi îndrept gândurile și atenția către oamenii care își prețuiesc conștiința. I-am numit Flori de Colț pentru că trebuie prețuiți, trebuie încurajați, trebuie ajutați.

Nu înseamnă că am abandonat lupta, că nu mai ies la proteste, că nu mă mai informez sau că nu îmi mai pasă de imbecilitățile mărețele împliniri ale actualei găști coaliții care ne guvernează. Nicidecum. Dar sunt conștientă că, angrenați doar în prezent, nu vom evolua. Viitorul ne va prinde din urmă.

Simt că trebuie să ne dăm o șansă aducând în poveștile noastre pe acei Oameni care reprezintă viitorul, pe acei Oameni, unii neștiuți, care luptă cu mentalități înțepenite pentru ca alți semeni de-ai noștri să nu mai fie nevoiți să o facă. Oameni obișnuiți. Oameni onești. Oameni.

Nefiind jurnalist, cumva, am libertatea să creionez, cu tot cu impresiile mele, poate, subiective, portrete sau interviuri cu suflet. Nu mă voi pretinde imparțială pentru că între Bine și Rău nu voi alege sârma de pe mijloc.

Am început cu Povestea inspirațională a Bărcii cu Șofran ( https://ganduripixelate.com/2018/05/25/barka-un-om-o-cultura-o-stare/ ), voi continua cu alte povestiri cu și despre Flori de Colț. De ce? Pentru că sunt sau pot fi și despre Noi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s