La o cafea cu Speranța

Retina încă îmi reține, intacte, imaginile oamenilor superbi din jur. Aseară. Dimineața de după. Protest.

 

Copii jucându-se sub steagul Uniunii Europene. Oameni de toate vârstele. La Girafă, aglomerație mare la semnarea listelor “fără penali”, iar copiii și-au inventat un loc de joacă în preajmă. Inima Girafei bătea cu speranță.

Nu am fost foarte mulți, dar cred că am fost uniți, cu libertatea în suflet, cu speranță licărind în priviri aprige, furioase care fixau clădirea goală care ni se așterne, de fiecare dată, acolo în Piață. Clădire goală. În fiecare zi, goală.

Aseară, în premieră, am fost înconjurați de jandarmi înarmați cu muniție de război. Până în dinți. Nu am înțeles motivul. Să fie pentru a ne intimida? Să fie pentru a ne apăra? De cine? Oare, date fiind declarațiile ultimelor zile legate de mutarea ambasadei din Israel, există vreun pericol la adresa noastră? Nu ar trebui să ni se explice de ce această mobilizare de asalt în jurul unui protest la care erau prezenți copii?

În această dimineață, îmi savurez cafeaua, admir perseverența pisicuței noastre de a urmări porumbeii până pică lată de oboseală și povestesc cu fiica mea despre de toate. Aș putea să mă opresc asupra aromei cafelei pe care am descoperit-o de curând, dar am s-o fac, de azi începând, într-o rubrică specială, dedicată iubitorilor de cafea, de ceai. Am încercat, de-a lungul timpului, nenumărate tipuri de cafea. Sunt douăzeci de ani de când dimineața este momentul dedicat cafelei sau unui ceai aromat. Merită o rubrică a lor. 🙂

În unele dimineți, pentru a-mi scrie gândurile, voi opta să fac acest lucru într-o cafenea, ceainărie sau restaurant, oriunde în țară, așa că aștept sugestii. Cei care mă citiți de ceva vreme, știți că intransigența îmi este o bună prietenă, așa că review-ul pe care îl voi oferi cititorilor mei va fi unul pe atât de obiectiv pe cât “ochii” mei pot fi.

 

Îmi doresc ca mediul în care în voi scrie articolele să fie unul inspirațional, cald, curat, cu program de funcționare respectat și care să nu fie incomodat de faptul că s-ar putea ca unele gânduri să fie legate de timpurile pe care le trăim sau de proiecte pe care le derulez în Educație.

De asemenea, începând de astăzi, voi găzdui articole ale celor care își doresc să își expună gândurile, liber, pe această platformă. Așa că, dragi prieteni, dacă vă doriți expuse și în acest mediu opiniile, vă aștept materialul/materialele care vor fi semnate distinctiv, bineînțeles.

Ce îmi doresc să realizez prin aceste demersuri? Să intru în contact cu cât mai multe opinii argumentate, să înțeleg fațetele Speranței prin ochii cât mai multor semeni de-ai noștri. Poate vom reuși să devenim ambasadorii Speranței. Împreună! 🙂

Vă aștept sugestiile, mesajele, materialele și, de ce nu, gândurile pe noua pagină Facebook dedicată:

https://www.facebook.com/Coffee-Tea-Food-Me-185898738728831/

Vă mulțumesc cu anticipație,

Ileana

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s