Bunul-simț

Subiect nelimitat de glume. Un om slab, cu grave greșeli de exprimare. Un om cu mari carențe de cultură, gramatică sau estetică potrivită înaltei funcții ocupate. Un om atât de simplu.

 

Doamna Veorica, doamnă simplă, nepregătită pentru răspunderea în fața unei națiuni, cred că e cazul să își asculte acel bun-simț elementar care (sper) îi spune să se retragă pentru binele acestei țări.

Sunt convinsă că, undeva, încă mai are simțul ridicolului sau, măcar, al unei responsabilități bazale care îi spune că nu mai poate continua.

Nu poți să faci gafă după gafă, să vezi glumele care circulă pe seama ta, binemeritate în marea lor majoritate, și să nu îți pui problema că ar trebui să te retragi. Lăsăm la o parte problemele lui daddy, ea este, până la urmă, cea care are răspunderea țării pe umerii ei.

Nu înțeleg ce anume o împiedică să facă acest pas pentru binele nostru, al tuturor, dar sper ca măcar bunul-simț să o ajute în direcția corectă. Asta ne-ar scuti de un război politic costisitor. Asta ne-ar da șansa să avem, poate, alegeri anticipate (dacă Președintele își înțelege, în sfârșit, rolul constituțional și moral pe care îl are). Poate avem șansa ca mai mulți concetățeni să se trezească și să înțeleagă importanța votului.

După “joaca” asta de-a politica externă cred că e timpul să priceapă că e cam gata cu distracția asta de-a premierul. Nu te joci cu țara ta. Nu te joci cu oamenii acestei națiuni. Nu te joci de-a deciziile sau memorandumurile pe care nu le înțelegi. Te duci acasă și îți vezi de-ale tale. Pur și simplu, putem trăi fără expunerea zilnică a sincopelor tale în educație.

Cred că a venit momentul ca bunul-simț să triumfe. Eu am speranța că această doamnă va înțelege, pentru binele acestei țări, că acest experiment personal al său a eșuat. Sper că, undeva, pe undeva, mai are un radar instinctiv care să îi indice arătura și faptul că se află în mijlocul ei.

 

În concluzie: mi-aș dori să fiți bărbată, doamna veorica, din atât de multe motive! Există nenumărate draft-uri de demisii, modele, pe internet. Folosiți unul dintre ele, vă rog mult! Nici măcar nu contează care…

 

Sursa foto: Stockfresh

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s