Tupeul

Neobrăzarea. Nepăsarea. Mizeria morală. Îngerii.

 

Astăzi, am citit despre un băiețel care a plecat, cu aripi de înger, către o altă lume. Cu siguranță, mai bună. Ieri, am citit despre o fetiță. Și ea a plecat pentru a fi, poate, o eternitate, înger. Am citit despre doi copii (DOI COPII!) plecați dintre noi în doar 2 zile. Copiii aceștia, într-o țară civilizată, ar fi avut o șansă.

Citim aproape zilnic povești de viață cutremurătoare. Citim despre părinți care ne cer, cu disperare, ajutorul.

Orcile politice vor să organizeze miting. Miting pentru susținerea familiei tradiționale. Vor să facă referendum să redefinească redefinirea vieții. Vor să acapareze orice instituție a statului. Oricine le e potrivnic este dușmanul poporului. Care popor? Acest popor preocupat cu redefinirea acului din fân, acest popor care e preocupat de capra vecinului, de cine cu cine se ține de mână. Acest popor este și foarte credincios. Afișează icoane și cruci pe toți pereții. Nici peretele facebook-ului nu e scutit de această onoare. Asta numesc ei credință. Asta numim noi credință?! Nu ne pasă că mor copii din cauza lipsei tratamentului, din cauza condițiilor din spitale demne de epoca de piatră, dar sunt semeni ai noștri preocupați de viața intimă. A celorlalți. Vor să facă referendum ca să treacă bărbat și femeie în constituție. De dreptul garantat la sănătate au auzit?

CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

Drepturile şi libertăţile fundamentale

ARTICOLUL 34

 Dreptul la ocrotirea sănătăţii

 (1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.

 (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.

 Până când le mai permitem năpârcilor să ne fure sănătatea? Până când le mai permitem să ne fure educația copiilor noștri? Câte suflete mai trebuie să îndure mizeria?

Trebuie să recunosc că sunt furioasă. Pe noi toți. Cum am permis acestor nemernici să ne conducă? Ce am făcut aproape 30 de ani? Cum de ne-am lăsat manipulați de acești indivizi lipsiți de cel mai elementar bun-simț? De ce ați stat acasă în ziua votului, oameni buni? De ce nu ne strigăm disperarea în stradă?

În următoarea perioadă, să ne pregătim, vor defila cu multă religiozitate aceste imorale animale de stat. Vor sta la povești cu gâzi, ore întregi, despre teoria chibritului tradițional. Despre spitale construite nu vor povesti nimic. Pentru că nu au ce.

Neprihănita capitalei pare exponatul cel mai de preț al lor. Se duelează, cap la cap, cu refugiata din Costa Rica. Același cinism, aceeași atitudine sfidătoare, aceeași ipocrizie și lipsă de caracter.

Poate, totuși, vor răspunde pentru crimele astea toți cei vinovați. De la mic la mare.

După câteva zeci de ani a fost pus sub urmărire penală tovarășul Iliescu. Nu înțeleg de ce atâta grabă. Au murit numai câteva sute de oameni. Împușcați. El preluase puterea. Se consideră (cum altfel?) nevinovat.

Poate, totuși, ne trezim din somnul ăsta monstruos. Poate, totuși, ne scuturăm de nepăsare. Poate, măcar, pentru ei. Pentru îngeri.

 

……………………………………………………………….

O scurtă informare legată de sursele de inspirație ale demersurilor acestea profund tradiționale:

https://www.buzzfeed.com/lesterfeder/emails-show-pro-family-activists-feeding-contacts-to-russian?utm_term=.hiJGNoQgD#.qvazNx2d3

2 comentarii

 1. Vintila

  Si daca ne am trezit si suntem ingroziti si scarbiti de tot ce vedem si auzim inclusiv de atata vaicareala fara rezultat, CE E DE FACUT ????Cine ne spune de unde sa incepem ?Poate tu ? Si de ce crezi ca se poate face ceva ?

  Apreciază

  1. Eu imi exprim, asa cum pot, nemulțumirea. Sper ca imi dati voie. Si frustrarea. Si indignarea.
   Am fost in strada de nenumărate ori. Si voi mai fi.
   Credeti ca trebuie sa ne resemnam? Asta e solutia?

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s