Ce-ar fi să ne despăgubiți voi pe noi toți?!

Pentru că tupeul nu are limite. Pentru că micimea trebuia să aibă un chip.

 

Ilustrul are o idee, o propunere. Multivalorosul CV-rel, pluriprofesor emerit doctor, vrea să acorde despăgubiri. Cui? Nouă, evident. De ce? Pentru că îi suportăm, pentru că îi lăsăm să facă ce le trece prin cap… Glumesc. Vrea să acorde despăgubiri celor care ne-au furat, violat, ucis, pentru că au stat în inchisori, în condiții necorespunzătoare. Multiplurivalorosul CV-rel este generos. Pe banii noștri.

Și atunci, ce ar fi să ne fie despăgubiți copiii? Că trebuie să meargă în școli cu tavane atârnate? Că trebuie să învețe noțiuni predate la nivelul anilor ‘70? Că merg în școli insalubre?

Ce ar fi să despăgubiți familiile celor care au murit în spitale din cauza infecțiilor nosocomiale? Celor care au murit din cauza incompetenței? Celor care au murit pentru că nu au avut acces la tratament?

Ce ar fi să ne despăgubiți pentru că trebuie să stăm ore în șir, într-o lipsă endemică de respect, pe holurile administrațiilor locale sau publice?

Ce ar fi să ne despăgubiți că nu putem merge, ca în orice altă țară europeană, pe autostrăzi care să lege toate marile orașe ale țării? Că suntem nevoiți să folosim aceeași infrastructură învechită, care ne pune, permanent, viața în pericol?

Ce ar fi să ne despăgubiți de fiecare dată când stăm, ore în șir, pe holuri, infecte, de spital? Ce ar fi să despăgubiți pe toți cei internați laolaltă cu gândacii sau șobolanii?

Întreb pentru că văd atâta generozitate izvorâtă din conștiința unui ilustru politician/ministru. Pe banii noștri, desigur.

Ce ar fi să ne despăgubiți pentru că vă tolerăm tupeul? Ce ar fi să ne despăgubiți pentru că vă permitem să veniți cu astfel de propuneri?

Dacă tot sunteți așa de generos, zic.

 

 

sursa foto: http://clipartbarn.com/robber-clipart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s