Telecomanda asta cu mai multe butoane…

Nu înțeleg de ce oamenii nu mai și schimbă, din telecomandă, canalul de știri. Este dependență? Este comoditate? Este credulitate pură? Pur și simplu, nu înțeleg.

 

Adică să spui, să urli pe unde apuci ca DNA-ul e de vină că tu o duci prost, că d-aia nu ai autostrăzi, că Kovesi e de vină, în principiu, că ninge și tot din cauza ei este iarna pe uliță cam tot Bucureștiul, îmi depășește puterea de înțelegere.

E drept, sunt unii oameni care se “vând” pentru câțiva lei în plus la salariu sau la pensie, nu mai zic de beneficiarii unor salarii sau pensii speciale, pentru ei conștiința e opțională. Nu au nicio problemă să susțină o putere abuzivă, care nu visează decât cum să pună justiția în buzunarul de la spatele… pantalonilor lor.

 

Cine a furat în toți anii ăștia țara asta? DNA-ul? Kovesi? Cum poți, omule, dacă ai toți neuronii în dotare să crezi că procurorii ăștia, și așa puțini, sunt problema noastră?! Cum se poate să vă uitați în gura unor indivizi care-și spun jurnaliști, plătiți de patroni care fie au fost condamnați, fie sunt fugiți din țară ca niște viteji ai nației? Cum se poate să vă lăsați manipulați la nesfârșit?

Vă propun un experiment: încercați în fiecare seară să urmăriți câte un post diferit. Incercați asta o săptămână și vedeți ce iese. Asta dacă vreți acces la informații din toate direcțiile.

Știu că e greu. Îmi imaginez că după ce vi s-a picurat, în fiecare seară, înverșunare și ură cu pipeta, va fi foarte dificil să puteți face schimbarea asta. Dar eu cred că merită, măcar, încercat.

Suntem noi răi, sorosisti, stat paralel, kovesisti, tefelisti sau cum ne-or mai numi? OK, credeți cum doriți, dar măcar rupeți dependența de ură. Sevrajul poate fi dificil, dar gândiți-vă că, practic, niște oameni cu interese evidente în justiție vă folosesc ca masă de manevră. Pe cei captivi în fața acelorași posturi (2-3 la număr) se bazează toată șarada asta.

 

Nu observați că pe acești politruci aflați la putere nu îi preocupă starea spitalelor, nu fac pentru asta comisii speciale în Parlament, starea educației, au considerat potrivit ca după un Genunche să fie numit Celălant Pamblicar? Nu au nicio problemă cu creșterea inflației, cu creșterea prețurilor, nu îi interesează problemele astea reale, oameni buni. Pe ei îi interesează doar problemele lor penale. Pentru că DNA-ul, prin lege, se ocupă cu anchetarea fraudelor comise de către demnitari.

Schimbați canalul TV, mai citiți, fără încrâncenare, și alte opinii, alte viziuni. Cântăriți, poate există un dram de adevăr și prin alte direcții.  Știu că vă vine, în primă fază, să îmi ziceți câteva, că nu știu eu, că nu e adevărat, credeți-mă că am citit multe comentarii de tipul ăsta,  e ok și asta. După ce vă revărsați furia asupra mea, poate după ce vă veți răcori, apăsați un alt buton al telecomandei. National Geographic sau Discovery sunt opțiuni intermediare excelente. 🙂

Un gând de-al meu venit, răzleț, acum pe seară…

 

Sursa foto: zipy.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s