Contraatacul Motostivuitoarelor

 

Și motostivuitoarele sunt suflete. Nu pot fi abuzate de lege. Au și ele drepturile lor. Je suis Motostivuitor?!

 

 

Eu cred că acest moment a fost mult prea multă vreme amânat. Trebuia să vină, odată, și timpul motostivuitoarelor. Se simțea în aer tensiunea. Ele au adunat frustrări, au contabilizat nedreptățile, au fost umilite ani la rând. Enough was enough!

Așadar, azi, motostivuitoarele își au guvernul lor. Fac revoluții, citesc cu talent, taie salarii, măresc salarii, se luptă cu justiția (au fost abuzate major în trecut), organizează bacalaureatul în februarie, în principiu, fac cam tot ce le trece prin cap. Nu sunt interesate de inflație, curs valutar, ROBOR, preț combustibil (isn’t it ironic?!), nivel de trai, condiții din spitale, lipsă de medicamente, autostrăzi care au rămas suspendate în neant.

Ele, motostivuitoarele, sunt pasionate de interceptări, de justiție, de sepepe, de domnul Dow Jones. În principiu, de lucruri cu adevărat importante. Astea trebuie să fie subiectele zilei. Dacă merge, de ce nu? Stau oamenii și se uită la televiziunile lor? Stau. Da, au și televiziuni. Le merge bine.

Producția de motostivuitoare este înfloritoare. Dăm și la export. Unele pleacă în Serbia, altele prin Madagascar, Costa Rica. Oare nu le-am putea împacheta pe toate și să le trimitem peste granițe, la export? Bănuiesc că ar face bine la PIB, ne-ar mai scădea datoria externă.

 

Madam Prim-Motostivuitoare este preocupată de justiție, coafură și de colile A4. Dacă dispar colile și Word-ul, nu știu dacă realizăm, dar și acest guvern e “Pa!”.

Cum să nu ne întristăm la nenorocirea abătută asupra Famigliei din Prahova?! Sărmanii, înscenații, victimele, muncă cinstită o viață. La stat. Milioane de euro. Motostivuitori de succes. Unul dintre ei, se pare, a plecat la export. Firesc, urma să afle, săptămâna viitoare, ceva verdict final.

Știți ce cred că, totuși, le lipsește? Știți cu ce cred că nu au fost dotate/dotați din fabricație?

Le lipsește conștiința. Nu au fost dotate cu bun-simț. Le lipsește educația.

Nu le lipsește, însă, tupeul. Nu le lipsește cinismul.

Sunt atâtea de spus despre acest subiect amplu. Cu greu reușesc să sintetizez…

Dar, asta e. Nimeni nu e perfect (deși prin negarea negației…). Nici măcar ELE. MOTOSTIVUITOARELE.

 

Râd în Soare,

Motostivuitoare,

Râd în Soare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s