Bătând la ușa Speranței

2018. 2019. 20XY. Gânduri pixelate. Gânduri nepixelate. Anxioase. Cu Speranța locuind vis-a-vis. Puterea de a o regăsi. Mereu. În noi înșine.

 

2017. Un an al încercărilor. Un an al confuziei. Un an al dezamăgirilor. Un an al luptei neîncetate. Un an al spiritului civic. Un an al solidarității oamenilor care încă nu și-au pierdut speranța.

De ceva timp, am învățat să nu mă mai agăț de trecut, să nu mă mai atașez emoțional de momente sau de lucruri. Prețuiesc oamenii așa cum sunt și am învățat să nu am așteptări de la cei mai mulți.

În anul care a trecut, am ieșit în stradă așa cum nu am mai făcut-o vreodată. În anul care a trecut, copilul meu a înțeles mecanismul care stă la baza democrației și a învățat, ca mulți alți copii, să protesteze atunci când drepturile ne sunt încălcate, când dreptatea ne este pusă în pericol. Cred că învățăm, cu toții, în pas alert, libertatea și responsabilitatea pe care o avem de a o apăra. Învățăm că, fără a ne implica, nu vom avea vreodată o țară așa cum ne-o dorim.

Am încercat să învăț și toleranța în fața agresivității, nu întotdeauna cu succes. Nu am să pretind vreodată că voi încerca să înțeleg sau să tolerez minciuna sau jignirea.

Am învățat să mă deschid cititorilor mei, de altfel, o experiență unică pentru mine. Sunt deja oameni printre cititorii mei ale căror opinii de-abia le aștept, oameni pe care, deși nu i-am întâlnit fizic, îi respect, sunt oameni care deja îmi sunt dragi.

Nu am obiceiul de a-mi face planuri la începuturi de ani. Dorințe, în schimb, am în fiecare zi a anului. Le condensez ceva mai mult în preajma Anului Nou.

 

Pentru anul acesta și pentru toți cei care vin, îmi doresc ca toți oamenii să fie sănătoși. Îmi doresc ca noi, românii, să dăm o șansă speranței și să avem puterea să luptăm pentru libertatea, educația, dreptatea și sănătatea noastră.

Îmi doresc ca cititorii mei să mă citească cu plăcere și, îndrăznesc să năzuiesc, cu ceva curiozitate. Îmi doresc ca toți să avem deschiderea de a învăța unii de la alții.

Îmi doresc ca anul acesta să reușim, cu toții, să schimbăm paradigme, să curățăm putregaiul politic care ne domină de atâția ani. Îmi doresc ca, anul acesta, următorul și toți cei care vor urma, să ne regăsim identitatea, puterea și solidaritatea pe care le avem deja fin conturate grație anului care s-a încheiat.

Vă doresc, dragii mei, mulți ani de împlinire, de echilibru și de putere pentru a vă îndeplini orice vis!

 

 

 

1 comentariu

  1. firdeiarbainbataiavantului

    Să avem sănătate pe plan individual şi unitate, pe plan naţional, pentru că au reuşit să ne dezbine cu mare succes.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s