În papucii unui parlamentar pesede

Lupta lui cu statul. Paralel.

 

Am avut o seară agitată, hoarda de derbedei mai să-mi murdărească limuzina. Strigau, cu tupeu, HOȚII. Ce, dracu, au cu noi? Să se ducă la casele lor, vin sărbătorile, a murit Regele. Să ne lase să ne facem treaba.

Avem atâta treabă. Vorba aia, Daddy ne sună de dimineață pe fiecare şi ne spune exact ce trebuie să facem. Trebuie să cotizăm să ne dregem imaginea, zicea că e un pic şifonată şi să dăm toți. E nevoie de solidaritate. Şi, apoi, mai avem doar un pic şi terminăm.

Hm, ăștia nu au medicamente în spitale. Unul îmi scrie că se stă ore întregi la urgențe ca să se îndure un medic să îl consulte. Altul că i-a murit copilul nou-născut în spital. O una îmi scrie că a luat o bacterie din spital, după o operație de rutină. Cică e o criză a imunoglobunuştiucum şi că sunt în pericol mii de vieți. Ce treabă am eu cu rahaturile astea? Oare mă afectează chestiile astea? Ee, las’ că până la următoarele alegeri se rezolvă şi uită omul. Ok, asta e rezolvată.

Nu înțeleg ce le trebuie cu sistemul de educație, asta chiar nu pricep. E om priceput omul nostru, cultivat. Le spune lucrurilor pe nume. Nu pricep de ce derbedeii îi zic Genunche.

Aşa, trebuie să votez cum indică Şefu’. Ştie el mai bine de ce şi cum.

Derbedeii ăştia cred că nouă ne e uşor?  Să ridicăm mâinile de atâtea ori. Ieri am făcut asta de câteva sute de ori. Cum ne-au dat indicațiile. Am o febră musculară.

Ăştia zic că să nu mai furăm. Dar cine se cred ei să ridice pretenții din astea? Jandarmii trebuie să fie mai fermi. Trebuie să ne apere. Avem dreptul şi de acum o să avem şi mai multe.

Auzi, întrebare, vorbeam cu un coleg din partid, că cică de ce nu am stat atâtea ore în Parlament să votăm reforme în sănătate sau educație. De parcă ne ieşea ceva la afacerea asta. Ăştia ne cred proşti?  Păi, dacă le votām de acuma, tot prostul le uită până la alegeri.

Noi trebuie să controlăm justiția, procurorii să ne dea raportul, să-i văd eu atunci dacă mai au tupeu să se ia de noi, judecătorii, la fel, să îi văd dacă le mai dă mâna să ne confişte averile. Şi, ce, de ce să nu pot să o angajez pe fi-mea la cabinetul meu?! Ea ce să facă? Asta e chiar culmea. Astea sunt prioritățile. Ne-a zis Şefu’ clar. Vin sărbătorile, nu mai vrem bătăi de cap.

Sper ca derbedeii ăştia din stradă să ne lase, mai avem un pic şi terminăm.

Ne face cinste Şefu’ după ce ne facem treaba. Nu mai ştiu unde, ceva Brazilia. Merge şi acolo…

 

Un pamflet plin de sarcasm. Csf. Ncsf.

2 comentarii

 1. firdeiarbainbataiavantului

  Interesantă abordarea, din perspectiva unuia „de-ai lor”. Nu regret decât că prea puţini dintre români reacţionează, de parcă le-ar fi minţile amorţite şi nu înţeleg ce lucruri grave se petrec.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Gh. Stancu

  Da, bun pamfletul, deşi destul de dulceag față de mizeria noastră politică de la vârf, care face legi pentru a proteja hoția şi prostia care ii caracterizează pe toți, in corpore. E o haită de borfasi ordinari, cu fapte penale grave, corupție şi hoție, pe care vor să le acopere, prin scoaterea lor de sub incidența legii. Jaf la drumul mare, tupeu şi obraznicie ordinare, ceea ce pune in evidență carențele grave de educație, incultura, incompetența, caracterele lor abjecte.
  Astfel de haită nu are ce cauta in fruntea țării, atâta vreme cât nu face mai nimic constructiv. Sunt toti obsedați şi preocupați de distrugerea justiției, pe care o vor a lor, se tem groaznic de DNA, care ii pune pe jar şi ii leagă la stâlpul infamiei.
  DNA trebuie susținută cu orice preț, pentru a fi o pavăză cât de cât in calea hoților, a infractorilor, a evazioniştilor, a gunoaielor şi jegurilor societății, care s.au aciuat in sferele inalte ale politicii, ale puterii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s