Cu dictatura la terapie

Drag pesedist. Drag susținător pesede. Drag membru pesede. Drag Om.

 

Cu tot respectul (nu mai am nici timp, nici stare de amabilități așa că mă voi adresa direct), ție îți place ce se întâmplă cu țara noastră? Ai cumva sentimentul că noi ieșim în stradă de bine ce ne e? Că, pe frigul ăsta, nu avem altceva de făcut mai bun? Porcăria că suntem plătiți nici nu mai are sens s-o menționez altfel decât ca pe o gogomănie stupidă. Dacă asta crezi, la modul onest, e bine să te oprești cu cititul aici. E ok. Poți crede asta în continuare.

Nu știu ce ți se spune ție pe la posturile TV care îți plac și poate că nici nu mă mai interesează devreme ce nu înțelegi nimic despre noi, ăștia care ne-am săturat de mizeriile făcute de liderii voștri, dar cred că, dacă ești totuși un om de bună-credință, mai ai o șansă pentru a repara ce se mai poate repara din tot dezastrul făcut de partidul al cărui membru/fan ești.

Îți e indiferent dacă ieșim din UE sau NATO? Mie nu îmi este deloc indiferent. Astea au fost speranțele noastre multe zeci de ani și nici nu vreau să îmi imaginez că s-ar putea întâmpla așa ceva.

Vă dați rotunzi în fața SUA că voi sunteți vocea poporului? Poporul sunt și eu, și vorbele voastre nu mă reprezintă. Și am și votat, ca să nu mai văd teoria cu mersul la vot.

Ca mine mai sunt și alți mulți oameni care nu sunt interesați de problemele penale ale liderilor voștri. Ba chiar ne lasă reci.

Aveți senzația că puteți face orice vă trece prin cap pentru că ați câștigat alegerile? Se poate să aveți surprize cu ipoteza asta. Uitați-vă, obiectiv, la spectacolul din Parlament, la colegii voștri, la cei pe care îi susțineți. Uitați-vă în declarațiile lor de avere și, dacă toată viața lor au lucrat la stat, să ne explicați și nouă averile uriașe pe care le dețin. Cum explicați voi domeniul pe care îl are liderul vostru suprem din salariul de bugetar? Credeți că oamenii care v-au votat nu gândesc și nu vă văd?

Să nu-mi spuneți veșnicele “da’ și băsescu, udrea, boc, pdl, pnl” pentru că nimic nu justifică dezastrul pe care îl produceți voi acum. Suntem în 2017, iar nefericita moștenire nu mai ține. Nu v-a lăsat nimeni moștenire să modificați legile justiției așa cum vă e vouă convenabil. Voi sunteți la putere acum, nimeni altcineva. Textele cu trecutul, despre care nu menționez eu nimic, nu mă interesează pentru că pesedeul a stat la putere, adunat, aproape 20 de ani din cei 28 de la Revoluție încoace. Așa că vă invit să cântați melodiile astea pe la alte mese, pentru mine sunt irelevante.

 

Ce plan aveți dacă suntem scoși din UE și NATO? Aveți vreunul? Vă e simpatică Rusia? Vă invit să mergeți acolo în cazul ăsta. Serios, mergeți și trăiți acolo și abia apoi să veniți cu ideile astea.

Susțineți că sunteți mari patrioți? Numai voi vă iubiți țara? Serios?! Noi ieșim în stradă pentru că nu ne iubim țara? Puneți tricolorul, peisaje și flori la profilul de pe facebook sau pe pagină și, gata, sunteți mari patrioți? Ce ați făcut mai exact pentru această țară? Și nu mă refer la veterani, soldați, pompieri, oameni care au luptat la Revoluție sau la cei care i-au înfruntat pe minerii tovarășului fost președinte al vostru, iliescu, aceștia sunt oameni din altă ligă, pentru care respectul și recunoștința sunt cuvinte care exprimă mult prea puțin.

Nu spun că justiția este perfectă, că nu se întâmplă și erori sau chiar nedreptăți, dar de aici și până la soluția ca voi să o controlați e distanța lungă. Să nu-mi spuneți de instituții, CCR, CSM etc, pentru că tot voi ne-ați arătat cum vă puteți planta pionii în toate pozițiile cheie, tocmai pentru a fi siguri că aveți controlul total. Astăzi, multe dintre deciziile CCR au ajuns o glumă tocmai pentru că ne-ați demonstrat că, plantând câțiva executanți într-o instituție esențială a statului, este suficient pentru a vă asigura imunitatea în fața legilor. Așa că textele pompoase cu instituțiile le păstrați pentru voi, ne-ați arătat că totul poate fi pervertit.

Eu îmi doresc instituții curățate de politruci, de oricare culoare politică, îmi doresc onestitate, inteligență și profesionalism în orice poziție publică a statului. Îmi doresc ca medicii, profesorii și oricare angajat în sectorul public să fie tratați cu demnitate, să le fie recunoscute competențele și să fie plătiți ca atare. Da, asta poate însemna ca toți pionii voștri să plece dacă nu au competențe în domeniile în care activează.

Ne vreți afară din UE și NATO? Ce-ar fi ca vouă să vă fie reintroduse vizele pentru a putea călători în spațiul comunitar? Da, doar vouă, ca să vedeți, pe pielea voastră, cum e. Nu vă place NATO? Cu asta credeți voi că vă puteți juca? După ce zeci de ani am visat la NATO, acum, pentru că vouă nu vă convine, ne-ați vrea în brațele marelui urs? I don’t think so.

 

Dragilor, aveți la ce cugeta zilele astea, dar gândiți cu toți neuronii la voi. S-ar putea ca, dacă o țineți pe drumul ăsta, peste câțiva ani să fiți o amintire, un coșmar, o virgulă în cartea de istorie a țării noastre.

De ce? Simplu. Pentru că nu o să mai contați!

 

 

Sursa foto: pinterest.com- voice or no voice- anti-corruption

5 comentarii

 1. firdeiarbainbataiavantului

  Foarte bine punctate toate aspectele, dar mă tem că susţinătorii PSD sunt deja atât de îndoctrinaţi de televiziunile lor, create pentru a imbeciliza oamenii, încât orice li s-ar spune ar fi în stare să creadă, chiar dacă văd în propriul buzunar cum banii sunt tot mai puţini în loc de mai mulţi, cum li se spune în fraze sforăitoare.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Sunt, din pacate, si oameni de calitate intre ei. Dar, nu stiu prin ce mecanism psihologic, li se pare corecta orice abordare stupida a acestora. Partea trista este ca majoritatea sunt convinsi ca vestul ne-a distrus economia, cand, in realitate, a fost o combinatie nociva intre hotia autohtona si interesele…estice. Recunosc, nu doar estice, dar in nici un caz americanii sau englezii nu au contribuit la jaful economic.
  Problema mea acum este opozitia. M-a dezamagit la parlamentare – s-au lasat in grija lui Ciolos si Iohannis si nu au avut nici un aport. Iar USR s-a rupt, nu stiu prin „contributia” cui. Si vin europarlamentarele di prezidentialele. Dar cel mai dureros lucru este blazarea ce i-a cuprins pe foarte multi, inclusiv pe mine. Ma uit, cu frica si cu durere, cum ne indepartam de Europa si – o spaima personala, s-ar putea sa nu-mi mai pot vedea copilul plecat departe intr-o buna zi.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Doamna, sunt cu totul in acord cu tot ce ati scris. Nutresc speranta ca USR sau, daca nu ei, altii vor fi alternative viabile atunci când vom avea de ales. Deocamdata, USR imi par a fi intr-un proces de constructie sanatos, imi par ca se zbat atât cât pot. Legat de viitor, va inteleg perfect temerile, angoasele astea ma nelinistesc si pe mine. ..

   Apreciază

 3. Andreivladimirpetreus

  Sunteți ca psdistii.Aveți argumente.Problema este:- mai gândește cineva cu mintea proprie .
  Si unii si alții susțineți teorii cu îndoctrinare,manipulare.Aveți dreptul să va luptați pentru ceea ce credeți,dar nu bănuiți de prostie pe ceilalți numai pentru că nu sunt cu voi.

  Apreciază

  1. https://www.riseproject.ro/articol/banul-paralel/
   Fix pesedista ma simt. Sa inteleg ca ar trebui sa stam mioritic cuminti pe margine sau cum? Nu pretind ca detin adevarul absolut, dar am dreptul sa imi expun opiniile. Nu trebuie sa fie in asentimentul tuturor, asta este.
   Cititi, daca aveti stare sau vreme, investigatia independenta pe care v-am atasat-o mai sus. Ei bine, nu pot ramane indiferenta cand citesc, zilnic, despre asemenea furaciuni fara rusine ale acestor politruci. Asta sunt si scriu exact ceea ce simt.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s