Impresii de dincolo de statul paralel

Bine că nu e perpendicular. Noroc că nu e tangențial.

 

Am urmărit un pic antene și românii la teveu și, pot spune, că, gata, m-am convins. Nu mi-e bine deloc în statul paralel. Mă duc în celălalt. Nu mă prind: dacă un stat e paralel cu altul, să-i zicem al doilea, învățasem, hăăt, demult, la geografie, că, parcă, și al doilea e paralel cu primul. Mă rog, nu contează. Am văzut eu la teve că nu e bine în statul paralel. Deloc.

Și atunci nu mai stau, frate, în statul ăsta. Nici nu știam că stau acolo. Fug mâncând pământul.

Să știți că am aflat că o ducem foarte bine. Dacă sunt ceva probleme totuși, sunt din cauza DNA-ului care nu-i lasă să își facă treaba, a lui Iohannis, care nu am înțeles exact ce le face și se vorbește intens de un “mușuroi”. Sigur, este și Băsescu. Nici aici nu am înțeles exact care e faza, dar e și vina lui, în mod evident.

Pe una din cele doua televiziuni se vorbește ceva despre apocalipsă și se vorbește foarte tare. Cei din studio țipă unul la altul ceva despre Băsescu și Udrea. Acum înțeleg și de ce sunt cititori care comentează la articolele mele amintindu-i pe cei doi plus Boc. Cred că și ei fac parte din statul paralel.

Una peste alta nu prea înțeleg de unde și până unde se întinde statul paralel, dar, ACUM, după ce m-am uitat la adevăratele știri, știu clar că nu e de mine. Statul paralel e foarte nasol.

Ca să înțelegeți mai bine cum stau lucrurile: ministrul justiției a deranjat un mușuroi. Ca să fie clar. Nimeni nu a furat nimic. Statul paralel le înscenează chestiile astea. Cei de la teve vor să îl suspende pe Președinte. I-a enervat  foarte rău. E o tanti foarte supărată care zbiară la invitați: “se impune sau nu suspendarea Președintelui? SE IMPUNE SAU NU?”. Tăcere. Cred că era retorică…

Ei se grăbesc să treacă modificările la legile justiției ca să nu se prindă statul paralel. Eu asta înțeleg. E grabă mare.

Îmi place la aceste televiziuni că nu sunt nevoită să ascult ce are de spus opoziția. Se vorbește peste el, că e doar unul. Nici nu aș suporta mai mulți. Un domn explică de ce ar trebui să se iasă în stradă, pentru că, practic, numai cei de la putere știu să demonstreze și, mai ales, au dreptul. Ies împotriva dușmanului. Care dușman? Statul paralel, evident. Restul sunt manipulați. Și ies pe bani. Pare foarte convins, eu îl cred.

ȘȘȘȘ, ceva dezvăluiri SENZAȚIONALE la una din televiziuni. Despre, stați așa, stați așa, despre… a, Băsescu. Și aici se vorbește despre suspendarea Președintelui. Faza e că eu am venit mai târziu și nu mă prind ce le-a făcut. Dar dacă ei zic așa, ceva trebuie să fie. Aaa, au zis acum: dacă nu vrea să o demită pe doamna Kovesi. Înțeleg că cei de la putere sunt foarte supărați pe ea. Nu îi lasă să facă ce știu ei să facă.

Acești oameni se bucură că vor să dea repede legile justiției prin Parlament. Ei zic că va fi bine. Le va fi bine. Deci și nouă. M-au convins. Partidul știe ce e mai bine pentru noi. Dacă Partidul zice că ne e bine, înseamnă că ne e bine. Așa a zis un nene la teve. Eu îl cred.

Pfff, sunt în ceață acum. Un alt domn tocmai a spus că singurii care nu fac parte din statul paralel sunt cetățenii acestei țări.

Deci, eu unde sunt acum? În care stat mă aflu? M-or lăsa măcar în ăla tangențial? Câte dileme! Pauză publicitară…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s