Prețul dinozaurilor

Oferta de Black Friday. Scumpiri anunțate. Pe pielea noastră.

 

De câteva zile, e o zumzăială de nedescris. Pesediștii sunt în alertă. Daddy are ceva probleme. Toată țara ar trebui să stea cu sufletul la gură, să trăiască drama asta plenară, să forfotească de nemulțumire. Se anunță largi întruniri cetățenești de susținere pentru Daddy, el e de acord, nu mai poate să se împotrivească. A încercat până acum, cu greu, să îi țină pe oameni în casă. Acum nu mai poate.

Unde dai, pe vreun post de știri românesc, te întâmpină problemele lui Daddy. Crește euro, ROBOR, prețuri, scad salarii, se anunță creșteri de taxe, primării în incapacitate de plată, cresc facturile la întreținere, ies deținuții pe bandă rulantă, se stă bară la bară, în trafic, cu orele, în spitale se circulă, în același lift, pacienți de la terapie intensivă cu vizitatori, la CCR se discută, se analizează dacă miniștrii nu pot avea o imunitate pe viață pentru orice le trece prin cap. Nu termin până mâine. Dar absolut nimic nu se compară cu problemele lui Daddy.

Oamenii au dezvoltat o obsesie. Nu cumva să se atingă justiția de el! Până aici! Adică nu poate face Daddy orice?! Pentru el se pun între paranteze parteneriatele strategice. Pentru el se scot oamenii în stradă. Oficial, pentru susținerea programului de guvernare. Care program de guvernare? Al cui program de guvernare? Al lui Daddy, evident.

Nu știu, oamenii ăștia, pesediștii, susținătorii lor, nu realizează penibilul situației în care se află? Ei sunt conștienți de ceea ce fac? Mai au vreun dram de rațiune?

Dacă iarăși sar susținătorii/postacii că de ce nu zic nimic de băsescu, udrea, pdl, au scăzut salariile acum n ani, dar uită cum veșnicul însurățel vedea numai creștere economică și miere, iohannis, pnl, usr, ozn, le răspund de pe acum: pentru că nimic nu se compară acum cu Daddy. Dacă nu mă cred, să urmărească 5 minute știrile, pe ce program vor ei.

E o încrâncenare vecină cu isteria în toată agitația asta a lor. Este cumva amuzantă, dacă nu s-ar juca și cu nervii noștri. Cu toată economia țării. Cu viitorul nostru.

Oare nu le e rușine? Oare mai sunt în stare să le fie rușine? Cum e posibil ca oameni maturi să se înscrie în acest concurs sinistru de-a cine îl protejează mai cu foc pe penibilul lor șef. Cum poate fi un om atât de laș încât să fie în stare să târască o țară întreagă în problemele lui penale?

Prețul plătit de noi, ceilalți, pentru libertatea dinozaurilor de a fura mi se pare, însă, mult prea mare. Mi se pare absolut sinistru acest spectacol și de un ridicol pe care cred că doar băsescu sărind în apărarea udrei l-a mai atins.

Așa că, vrem, nu vrem, de acest Black Friday avem ofertă ultraspecială: urmărim, pe banii și nervii noștri, Daddy’s Jurassic Park, varianta full-option, el nu se mai poate împotrivi.

 

Sursa foto: Clipart Library

1 comentariu

  1. firdeiarbainbataiavantului

    Trist, dar perfect adevărat. Eu am renunţat de mult să mai citesc ziarele sau să mă uit la TV. Singurele informaţii mi le iau de pe net, dar şi acolo e mare nevoie de discernământ, pentru că mulţi postaci fac acelaşi lucru ca presa şi televiziunile aservite puterii actuale.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s