Concert de Furtună în Haos bemol

Cu Toamna la terapie.

 

Ieri a fost o zi care l-ar fi putut inspira plenar pe Bacovia. Ar fi putut ieși versuri pe lângă care Plumb ar fi fost o glumă. Și nu, de data asta, nu preafericita primăriță este de vină. Ploaia și furtuna apoteotică de ieri nu au fost coordonate de ea, au venit de capul lor. Si nefiind organizate de ea, bineînțeles, au venit gratis.

Nu mai povestesc de cum s-a circulat pentru că nu sunt buletin de știri. Am văzut cu toții. Asta e. Atât putem. Atât se poate. Poate că avem, până la urmă, ceea ce merităm. Alegeri democratice, unii am pus ștampile și cu toții ne distrăm, ca de obicei, 4 ani. Pot fi și mai mulți dacă ne va păsa la fel de mult și data viitoare.

În timp ce noi suntem ocupați cu circulația, cu vremea, cu alte chestii cotidiene, niște domni de prin Parlament, zilele astea, vor vota niște legi de ne va sta mintea. Pentru că e toamnă, mohorât, sunt și ei un pic mai triști. Așa că vor să se înveselească puțin. Asta după ce tocmai s-au grațiat în masă.

Nu, eu nu cred că acești indivizi mai au vreun pic de decență sau respect față de noi. Nu cred că le mai pasă de nimic în afară de a se salva pe ei de orice rigoare a legii. Sunt în stare să elibereze toți deținuții ca să se strecoare ai lor printre ei.

Este exact ca în filmele în care polițiștii sunt ocupați cu o spargere de bancă, iar, în spate, teroriștii plasează, de fapt, o bombă care vizează tot orașul. În cazul nostru, o țară.

Nu știu ce mai putem face, dacă mai putem face ceva. Am fost în stradă de nenumărate ori. Sunt și eu obosită. Sunt și eu măcinată de toate problemele cotidiene. Sunt revoltată de fiecare dată când citesc știrile. Dar și eu încerc să îmi canalizez atenția în alte direcții pentru a nu mă mai enerva.

Eu nu cred că noi suntem vinovați că acești indivizi fac ce le trece prin cap. Cei care am fost la vot. Eu cred că ei sunt vinovați și direct răspunzători pentru ceea ce fac. În mod normal, dacă toate instituțiile țării ar funcționa, astfel de derapaje nu ar avea ce să caute într-un stat de drept. Ar trebui să existe filtre, ar trebui să existe limite, ar trebui să existe competențe clare. Dar, un exemplu recent, în Autoritatea Electorală Permanentă există oameni, plătiți de noi toți, care stau în timpul programului de lucru să posteze mesaje pro-primărița vieții (știrea aici: http://m.adevarul.ro/tech/internet/propaganda-20-admiratorii-gabrielei-firea-buluc-adevarulro-simultan-aparitia-primarului-general-interviurile-adevarul-live-1_59edc5555ab6550cb8678efc/index.html).

Așadar, dacă instituțiile de control ar funcționa, așa ceva nu ar fi posibil să se întâmple fără ca respectivul să nu zboare în secunda doi. Valabil și pentru cei din primărie care au făcut același lucru de pe calculatoarele instituției publice. Deci, noi le plătim acestor nimeni salariile. Și nu văd să fie trași la răspundere în vreun fel.

 

Deci, fiecare dintre ei face fix ce-l taie capul, iar noi ar trebui să stăm cu biciul, pe ei toți, în stradă. Nu putem funcționa așa la nesfârșit. Da, ne revoltăm pe chestiuni absolut scandaloase și ieșim. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, restul instituțiilor care se ocupă cu respectarea legislației, cu cheltuirea banului public, serviciile vieții nu au nicio datorie? Oamenii ăștia care ocupă, și ei tot din banii noștri, niște scaune nu au nici măcar o tresărire?

 

Mai funcționează sau mai avem și un sistem de filtru pentru ca inepțiile acestor politruci să nu producă și efecte? Sau suntem numai noi, proștii cu ștampila, care trebuie să păzim țara asta de hoți? Ah, nu de hoți, ei ne distrag doar atenția, ci de teroriștii din spatele lor.

 

O toamnă anxioasă…

 

Sursa foto: https://www.ubc.ca/

1 comentariu

  1. Mioara

    Ne distram dupa fiecare alegere facuta de un grup sau altul ,dintr o parte sau alta a politicii,strasnic ne distram,asa e poporul asta,mereu a votat pentru circ si mai putin pentru paine.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s