Manualul “genunchelui” pătrat

Cum se mai face misto de copiii nostri.

Ultima inventie romaneasca in materie de invatamant se numeste “Manualul bunului-simt”. Capitolul: “Lipsă”.

Cumva politrucii nostri, pentru ca vrem, nu vrem, sunt ai nostri, s-au gandit ca nu mai trebuie renovate, construite sau reparate salile de sport. Gata! Problema s-a rezolvat. Copiii, daca nu au unde sau nu are chef/loc/timp profesorul, vor citi frumos manualul de sport. Va fi ca si cum au alergat daca vor citi capitolul respectiv, s-au târât, s-au cățărat sau au aruncat cu oina. Serios, va fi foarte bine. Ce poate fi mai sanatos pentru ei decat sa citeasca sportul?

Nici nu constientizam, de fapt, intentiile „bune” care se ascund in spatele acestei decizii. Se doreste intoarcerea copiilor catre carte, vor citi, vor rade si iar vor citi. Va fi minunat.

Nici nu cred ca, de fapt, toata aceasta poveste este una menita sa ne distraga atentia de la lipsa calitatii celorlalte manuale. Nu, categoric NU. Toti vorbim acum despre minunatul manual de sport, cine mai are vreme sa se uite in cel de matematica, de romana, de religie etc. Totul este splendid in rest.

Mai trebuie renovate/reparate/reconstruite scolile? Nu. Avem manualul vietii.

Mai trebuie sa gandim reforme de substanta, care sa aduca scoala, din placere, catre copil? Mai trebuie sa ii intrebam si pe ei ce vor? Pe ei, pe COPII adica! Mai trebuie sa ne gandim cum aducem sistemul de invatamant din epoca de piatra in prezent?

Nu. Vor avea manuale pentru intratul/iesitul pe poarta scolii si materia aferenta. Mi se pare normal.

Cred ca si abandonul scolar va scadea cu aceasta ocazie. Imi este clar ca este o legatura intre aparitia acestui manual si solutiile pentru rezolvarea problemelor reale din invatamant. Solutiile nu exista, dar manualul- da. Intelegeti legatura?

Credeti ca ar putea fi vorba de aceleasi “negocieri” cu editurile? Eu nu cred.

Sunt convinsa ca este vorba de culturalizarea sportului, de o intelectualizare conceptuala in meandrele concretului. Asta trebuie sa fie!

 

Sursa foto: http://worldartsme.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s