Mai are tara asta vreo sansa de mai bine?

Tara asta, in care ne crestem copiii.

Ne dorim poate prea mult de la tara asta? Doar atat putem face pe aceste meleaguri? Astia suntem, noi defilam? E suficient pentru copiii nostri? Luptam pentru niste drepturi care nu ni se cuvin? Castigam vreodata lupta cu aceasta clasa politica profund corupta?

Iesim in strada. De fiecare data cand lucrurile o iau razna, iesim, mai multi sau mai putini, in strada. E ok, e un bun exercitiu democratic de a ne constientiza drepturile.

Realizam oare cat de mult ne afecteaza coruptia asta generalizata? De la educatia copiilor nostri, de la serviciile medicale care sunt intr-un colaps evident, la dreptatea pentru care se lupta prin instante, uneori cu anii, alteori degeaba.

Realizam oare toate aceste conexiuni bolnave? Pica scolile pe copiii nostri pentru ca primarii sau consilierii vietii fac licitatii de fatada pentru a da mai apoi lucrari fictive unor firme prietene, dar pe sume mari de bani si foarte reale. Din tot acest lant, doar banii in buzunarele firmelor abonate la lucrari la stat sunt reali. Lucrarile sunt lipsa sau degeaba.

Nu avem autostrazi, nu suntem in stare. Atata poate statul asta. Din ce cauza? Datorita “profesionalismului” absolut al acestor politruci. Datorita “cinstei” lor.

Pleaca ilegal paduri intregi din muntii nostri. Raspunde cineva pentru acest dezastru? Ar trebui sa raspunda? De ce? Daca nu suntem acolo, nu vedem nimic, mai citim ceva printr-un articol sau postare trista, ne intristam si viata continua. Nu raspunde nimeni. E ok.

In spitalele romanesti mai avem curaj sa mergem? De ce merg lucrurile atat de “bine” in sistemul sanitar? Datorita aceluiasi “profesionalism” desavarsit, datorita “cinstei” care domneste, datorita faptului ca oamenii cei mai competenti ajung in functiile de conducere. Bineinteles!

Suntem condusi de oameni care au interese evidente in justitie. E ok ca se intampla asta? De ce nu?! De ce ne-ar deranja?! Am putea face ceva? Bineinteles. Facem ceva? Bineinteles ca nu.

Iesim o mana de oameni cand se mai intampla cate o “nefacuta”, multi altii trec pasiv pe langa noi, altii ne privesc oarecum cu dispret (probabil pentru ca ei cred ca totul se cumpara, asadar si noi, nu merita sa dezvolt ineptia asta), putini ne inteleg, si mai putini ni se alatura.

Deci, ma intreb, cum mai iesim, ca tara, din chinga asta de interese care, in mod evident, nu sunt in folosul nostru? Mai iesim? Sau totul e bine? Noi suntem bine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s