Incercam sa-i scapam pe copiii nostri de aceleasi vesnice manuale ponosite?
Putem incerca sa ne enervam cu talent, concomitent, o masa critica de parinti pentru binele copiilor nostri? Pentru ca, altfel, am vaga senzatie ca nimanui nu-i pasa intr-adevar de ei.
Oare am putea sa venim cu idei concrete sa le punem pe masa unui partid politic care mai apoi sa le propuna ca modificari de lege?
Eu ma gandesc la modificarea intregii programe de invatamant, pentru toti anii de studiu. Preiau o idee dintr-un articol anterior, cam cat de greu ar putea fi ca Ministerul Invatamantului sa creeze cate un grup de lucru pentru fiecare an de studiu? Sa lasi oameni care isi doresc implicarea in schimbare, parinti, elevi, psihologi, specialisti in pedagogie si oameni cu expertiza in invatamantul avansat al altor state sa vina cu solutii inovative care sa duca la o schimbare de substanta in sistem.
In era in care informatiile ajung aproape in timp real la receptor, noi nu profitam de aceste mijloace si ne cantonam doar in profitul editurilor, in caratul cu spatele de catre copiii nostri a cat mai multor materiale la scoala.
Pentru referinta, articolul anterior : https://ganduripixelate.wordpress.com/2017/08/09/sa-desfiintam-manualele/
Oare suntem constienti ca oamenii din sistem nu au niciun interes ca aceste schimbari sa se produca?
Ma gandesc la faptul ca poate reusim sa aducem in toti copiii nostri placerea de a merge la scoala. Ma gandesc ca poate materiile pot fi si interactive, cu mai multa informatie reala si aplicabila in viata lor si a noastra.
Parerea mea este ca ar trebui inceput cu manualele scolare care, in formatul actual, predispun la coruptie, la bani scursi din buzunarele parintilor pentru un continut, de cele mai multe ori, inept, neatractiv. Nu ar putea fi ele inlocuite, in prima faza, cu obiective concrete, poate si practice, pentru fiecare materie si expuse pe edu.ro?
Mai cred ca logica ar trebui sa insoteasca alcatuirea oricarei programe scolare.
Sunt multe de spus, propus si discutat, dar macar sa avem un punct de inceput de la care sa incepem sa construim impreuna.
Sunt dispusa sa culeg idei, sa ma implic mai departe in sustinerea lor si sa le propun mai departe unor forte politice capabile sa ne sustina.
Putem iesi fiecare din bula lui de nemultumire pentru o cauza ce vizeaza viitorul copiilor nostri si sa ne unim ideile pentru a iesi din impasul asta de zeci de ani?
Sursa foto: timpul.md
https://www.parintiicerschimbare.ro/
ApreciazăApreciază