Gand ignorant

Copiii „ca la carte”.

 

Atunci cand am nascut-o pe fiica mea, eram, relativ, foarte tanara; emotional chiar copila, as putea spune. Imi amintesc ca, atunci cand am petrecut primele momente noi doua, singure, i-am spus ca “de acum, vom creste impreuna”.

Pe atunci nu erau cursuri de parenting, carti sau site-uri nenumarate pe subiect. Am avut o singura carte „ghid emotional” pe care o primisem cadou. Mi-a fost suficient. Era o carte scrisa, in timp real, de o mama care descria primul an petrecut cu copilul ei.

Nu pretind ca am crescut copilul perfect, ca avem o relatie perfecta, si, sincer, nu cred ca exista asa ceva. Imi cresc, insa, copilul cu o dragoste infinita. Si asta mi-a fost cel mai bun ghid in toti anii care au urmat. Nu stiu ce inseamna copil crescut “ca la carte”, habar n-am.

Nu a fost tot timpul usor, nu este tot timpul usor, nici nu trebuie sa fie, nici nu ma asteptam sa fie. Am facut amandoua multe nazbatii, ne-am jucat “de-a calul”, cu rolele prin apartament, ne-am “facut de cap” la McDonald’s, KFC, fara numar, prostioare nelimitate.

Cartile pe tema cresterii copiilor le-am folosit, atunci cand a fost cazul, pentru sanatatea ei, iar despre vaccinuri nu am avut si nu am vreo dilema, le-a facut pe toate.

Lucrurile care, intr-adevar, mi-au dat de cap au fost legate de contactul ei cu sistemul nostru de invatamant. Despre asta, mai pe larg, intr-un articol urmator.

In rest, nu stiu ce scrie in carti despre vieti “realizate” sau ce inseamna asta teoretic, practic, eu ma simt impacata cu mine si cu ea. Mi-am crescut copilul fiind eu, nu un personaj din vreo carte de parenting.

Imi cresc copilul cu dragoste pana la cer. Si atat.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s