Gand nevaccinat

Vaccinarea logicii.

 

In urma cu ceva ani, dupa ce am nascut, aflu ca fetitei mele ii fusesera deja administrate o serie de vaccinuri, imediat dupa ce am nascut-o. Mi se inmaneaza apoi un carnetel cu calendarul vaccinarilor obligatorii si optionale. Trebuie sa recunosc ca, desi banuiam, inca pe atunci, statul de o dezorganizare anacronica, aceste mici aspecte legate de sanatatea copilului meu m-au facut sa ma simt, ca mama, ca exista o preocupare si un plan pentru protectia copiilor nostri.

Am urmat ca la carte acel plan prevazut in carnetelul primit la nasterea ei plus planul optional. De ce? In primul rand, pentru ca, avand oarece studii medicale, stiu ce inseamna riscul de a dezvolta oricare dintre bolile impotriva carora acum copiii pot fi vaccinati.

Si, cum e liber la exprimat opinii pe internet, in mediile sociale, opinia mea este ca vaccinarea sa fie obligatorie, facuta conform unui plan national de prevenire a bolilor, cu exceptia copiilor care prezinta alergii, intolerante la compusi ai vaccinului sau nu se afla intr-o stare calificata de medici ca fiind clinic sanatosi.

Nu sunt foarte toleranta la opiniile semidocte, pornite din convingeri (oooh, aceste convingeri care ne “doare”!) care sfideaza orice logica si se opresc doar la un asa-zis beneficiu (beneficiu?) al propriului copil, al celor ce promoveaza cu spor nevaccinarea. Ei indeamna superior la a fi citite prospectele vaccinurilor, acolo unde sunt specificate, bineinteles, efectele secundare.

Efecte secundare:

“Tract gastro-intestinal. Acestea pot fi: disconfort abdominal, pirozis, tulburari de tranzit intestinal, greata, varsaturi, ulceratii, hemoragii.

Sistemul nervos central: cefalee, ameteli, somnolenta depresie, meningita aseptica.

Reactii de hipersensibilitate:

– cutanate: eruptii, prurit, edem, urticarie;

– respiratorii: crize de astm bronsic;

– generale: edem Quincke.

Reactii adverse hematologice: anemie hemolitica, anemie aplastica, trombocitopenie, granulocitopenie, agranulocitoza.

Alte reactii adverse:

– cresterea valorilor concentratiilor plasmatice ale transaminazelor hepatice;

– insuficienta renala;”

Nu, nu sunt efectele secundare ale vreunui vaccin adus de OZN-urile farmaceutice care vor sa ne macelareasca copiii pentru profitul lor, ci ale banalului IBUPROFEN.

Nu inteleg inconstienta celor care propovaduiesc pe unde apuca viziunea lor anti, banuiesc ca, in mare masura, sunt cei care cred si in diverse conspiratii. Citesc pe unde apuc despre potentialele substante cancerigene continute de vaccinuri. Sa luam, spre exemplu, compozitia vaccinului anti-ROR:

Substanţele active sunt: virusuri vii, atenuate, rujeolic, urlian şi rubeolic.

Celelalte componente ale vaccinului sunt:

Pulbere: aminoacizi, lactoză (anhidră), manitol, sorbitol (ultimele doua folosite, pe scara larga, ca aditivi alimentari sau farmaceutici, fiind derivati zaharati)

Solvent: apă pentru preparate injectabile.

Ce ar mai fi de spus? Aa, nimic pe tema asta.

Exista efecte secundare si daca mergem pe strada, stam la mare sau ne suim pe munte.

Ele nu inseamna ca se intampla inevitabil, ci ca, in urma testarilor, la un numar foarte mic de subiecti, POT aparea.

Fetita mea, din fericire, face parte din generatia copiilor care au fost imunizati, carora nu li s-a permis accesul in tabere sau gradinite private fara a avea, la zi, aceste vaccinuri, dar haosul care se intampla acum ma lasa perplexa, nu credeam ca pot exista atatia parinti care, avand acces real la informatii VERIFICATE STIINTIFIC, iau decizii care pot pune in pericol generatiile actuale si viitoare de copii. Pentru ca, nu-i asa, nu ne mai amintim de epidemiile de hepatita din scoli de pe vremea noastra, care au lasat copii cu risc de cancer hepatic sau ciroza.

As fi vrut, in incheiere, sa atasez cateva fotografii cu efectele secundare ale bolilor pentru care acum exista vaccin, dar mi se par mult prea dure si dureroase, mai ales la copii, pentru a le expune. Pot fi gasite cu o simpla cautare google.

Efecte secundare exista in urma oricarei actiuni (exista un principiu fizic numit actiune si reactiune).

Efecte secundare exista si daca mananci numai mamaliga sau consumi rahat turcesc in exces.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s